Szkolenie online: Żywienie zbiorowe dzieci i młodzieży w praktyce w placówkach edukacyjnych. Co warto wiedzieć

Data: 15.04.2024   Godzina: 10:00 -14:00
Miejsce: online

Żywienie zbiorowe dzieci i młodzieży w praktyce w placówkach edukacyjnych. Co warto wiedzieć


Program szkolenia:

  1. Żywienie w przedszkolach i szkołach zgodnie z aktualnymi zasadami i przepisami z zakresu żywienia dzieci i młodzieży w roku 2024.
  2. Talerz żywieniowy (alternatywa dla popularnej Piramidy Zdrowego żywienia) nowym zaleceniem w żywieniu zbiorowym wg Narodowego Centrum Edukacji Żywienia.
  3. Bezpieczeństwo żywności i żywienia:
    • świadomy wybór produktów spożywczych,
    • czy warto zwracać uwagę na skład i wartość odżywczą produktu,
    • jak wybrać ten najlepszy?
  4. Co zrobić aby dzieci chętniej jadły. Jak zachęcić niejadka do jedzenia nowych potraw? Nowe wyzwania dla wszystkich osób zaangażowanych w proces  żywienia dzieci.
  5. Od teorii do praktyki:
    • weryfikacja produktów w kuchni dzieci i młodzieży,
    • jakie produkty są zalecone a jakie niewskazane?
    • jak czytać etykiety?
    • praktyczne wskazania jak ograniczyć cukier i sól,
    • ćwiczenia uważności w wyborze produktu.
  6. „60 zbilansowanych obiadów szkolnych”, „100 jadłospisów dla dzieci i młodzieży w wieku szkolnym” źródłem wsparcia praktycznego.
  7. Warsztaty:
    • planowanie jadłospisów nie musi być trudne i nudne,
    • analiza jakościowa własnego jadłospisu w zgodzie z przepisami prawnymi i aktualnymi wytycznymi.
  8. Kulinarne porady:
    • jak nudne menu zmienić w smaczny i atrakcyjny posiłek,
    • praktyczne przykłady co zmienić w składzie i technice przygotowania ulubionych przez wszystkie dzieci  i młodzież dań i potraw, żeby były zdrowsze i smaczniejsze.
  9. W naszej kuchni: zamieniamy, poprawiamy, modyfikujemy i komponujemy jadłospisy na potrzeby naszej stołówki na dany sezon.

Po ukończeniu szkolenia uczestnicy otrzymają zaświadczenia zgodne ze wzorem MEN.
Posiadamy wpis do placówek oświatowych oraz wpis do RIS.

Zajęcia poprowadzi: Pani Elżbieta Rajczykowska specjalista żywienia, dietetyk z wieloletnią praktyką zawodową. Prowadzi żywienie dzieci zdrowych oraz dzieci ze specjalnymi potrzebami żywieniowymi: m.in. z cukrzycą typu I, alergiami pokarmowymi, celiakią, ADHD oraz zaburzeniami zachowania. Autorka publikacji z zakresu prawidłowego żywienia dzieci i młodzieży. Poszerza wiedzę, uczestnicząc w wielu seminariach, konferencjach i kursach, a także śledząc najnowsze doniesienia z zakresu żywienia oraz dietoterapii w Europie i na świecie.
Cena za udział w szkoleniu: 350,00 PLN od osoby – w cenę wliczono dostęp do platformy online z prezentacją i transmisją wideo szkolenia, możliwość zadawania pytań w trakcie szkolenia, materiały szkoleniowe, zaświadczenie MEN

Forma płatności: przelew na konto do 14 dni po szkoleniu

Numer konta: 25 8589 0006 0000 0024 2989 0001

    Nazwa firmy

    Adres

    NIP

    Imię i nazwisko uczestnika/ów

    Telefon kontaktowy

    Adres email

    Imię i nazwisko osoby zgłaszającej

    Telefon osoby zgłaszającej

    Adres email osoby zgłaszającej

    Adres mailowy na który zostanie wysłana faktura

    Oświadczam, że zapoznałem (am)
    się i akceptuję Regulamin szkoleń

    Forma płatności
    GotówkaPrzelew

    Dodatkowe informacje / uwagi do zgłoszenia:



    Numer konta: 25 8589 0006 0000 0024 2989 0001
    Pobierz formularz »